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MASALA KRAFT, TAJ MAHAL HOTEL, BOMBAY 25/12/2009

118 €


APERO :

- jus de pasteque (Astrid)
- jus de sucre de canne (Arno)


BOISSONS :

- vin rouge indien Grower Vineyards " La Reserva" Cavernet Shiraz


MISE EN BOUCHE :

- chips d'epinards recouverts de yaourt sucre avec pomme de terre, grenade, riz grille


REPAS ARNO :

- entree : Tandoori pink salmon (steack of blush pink salmon spiked with bishops-weed cooked in the tandoor)
- plat principal : Khushk raan (whole leg ofa baby lamb immersed overnight in an inovated blend of spices, braised and grilled)
- dessert : Seb ki kheer (apple simmered in cardamon infuse milk)
- le tout accompagne d'un cheese naan


REPAS ASTRID : menu degustation, Regional cuisine Mumbai tiffin non veg

- Karwari jheenga (semolina crusted prawn)
- Malwari fish curry (coconut and tamarind fish curry)
- Kombdi chi curry (spicy chicken curry)
- Kohlapuri kheema (peppered lamb mince)
- Roti
- Varan Bhat (yellow lentil tempered with cumin seeds and asafoetida with steamed basmati rice)
- Basundi (sweetened reduced milk flavoured with nutmeg)




BO.LAN, BANGKOK, 02/02/2010
142 €

APERO :

- offert : jus de citronnelle et d'un autre fruit
- Astrid : jus de palme
- Arno : cocktail alcoolise maison a base de rhum et de citron


BOISSONS :

- vin rouge australien


BO.LAN BALANCE : menu degustation

- Ya dong Phaya Sue served with sour fruits (verre d'alccol de riz avec jus de melon jaune, servi avec 3 legumes differents crus a manger avec sel et epices )

- Bo.Lan Amuse Bouche : assiette avec 5 amuses bouches :

  * pasteque avec sel de crevettes sechees
  * salade de poisson epice
  * gateau a la noix de coco avecdu poulet au coco
  * sticky rice noir aveccrevettes sechees
  * porc epice

- Yam ma kheu yao sai gung mea nam yang fai onn onn ( salad of salted baked Ayutthaya river prawn and grilled long aubergine)

- Hand-picked mud crab and fermented rice simmered in fresh coconut cream with lemongrass white turmeric and chili served with deep-fried pork and salted fish stuffed cabbage

- Pad sator (Stir-fried minced pork and prawn with sator bean)

- Geng deang fuck sai kra dtai Chaing mai (central-plain style red curry of rabbit and wintermelon)

- Nam keang tam jai leak ( Bo.Lan soup of your choice)
  * Arno : soupe de poisson au lait de coco
  * Astrid : soupe de palourdes

- Bo.Lan pre-dessert : verrine avec gelee de fruits dans un sirop

- Bo.Lan dessert du jour : 2 assiettes differentes avec petits fours
  * Arno : gateau a la datte, mignardise a la cacahuete, fruit bizarre avecnoix de coco rapee dessus
  * Astrid : Sirop de lait de coco, chips sales et longans

- Petits fours to accompany your cup of Bo.Lan blend : assortiment de meringues a la cacahuete, caramels. morceaux de mangues et de pommes roses,  bonbons au tamarin enrobes de sel, bonbons de palme, biscuit a la cardamone

- Bo.Lan Blend : Chiang Mai tea with chamomiles, mint, ginger and honey



HUTONG RESTAURANT, HONG KONG, CHINE 16/03/2010

268 €

Michelin Star tasting Menu (blog)

 

 

APERO :

 

Kiwi passion (Arno) : vodka shaken with cointreau, combined with smashed kiwi fruit, homemade passion fruit, syrup and a dash of freshly squeezed orange juice

 

Lychee fabulous (Astrid) : rum shaken with muddled lychee, served tall with fresh pear juice, ginger syrup and a squeeze of fresh lemon

 

 

STARTER :

 

Fresh abalone and coriander salac scallop topped with pomelo segments green asparagus coated with white sesame

 

 

SEAFOOD :


Filled of spotted grouper tossed with crispy fermented bean

''Ma La'' Prawns fried with sichuan dried chili.

 

 

MEAT :

 

Crispy de-boned lamb ribs served with chinese pancakes

 

 

VEGETABLE :

 

Spicy minced pork with string bean and dried chili

 

 

DESSERT :


Crispy apple rolls with ginger ice cream served with red data dipping sauce

 

 

WINE :


- Zonin, Terre Palladiane, Chianti 07/08, Tuscany, Italy

- Woodstock, Cabernet Sauvignon 06, McLaren Vale, Australia

- Chateau Cruzeau, St Emilion Grand cru, Bordeaux, France

 

 


MOLLIES RESTAURANT, AUCKLAND, NOUVELLE ZELANDE, 10/04/2010
(Blog)
203 €

APERO:

 

- Flan de tomate recouvert de copeaux de boeuf seche

- Verrine de bisque de homard

- Cracker au Cheddar

- Astrid: Pyramid Valley ''Lebecca'' Riesling 2006, Marlborough

- Arnaud: Pinot Noir Herzog 2007, Marlborough

 

 

MISE EN BOUCHE:

 

- De de thon rouge cru

- Champagne rose Veuve Clicquot, Reims

 

 

 

ENTREES:

 

- Soupe du jour: Medaillon de Kingprawn sur veloute de poivron rouge fume

- Pyramid Valley ''Lebecca'' Riesling 2006, Marlborough

 

- Tempura Quail, cauliflower puree, wasabi aioli, radish, rhubarb

- Chardonnay Martinborough Vineyard 2008, Martinborough

 

 

 

- Sorbet citron vert et Cloudy Bay ''Pelorus'' 2005, Marlborough

 

 

 

PLATS:

 

- oven baked hapuka, puy lentils, cherry pickle, misso beurre blanc

- Pinot Noir Harwood hall 2008, Central Otago

 

- grain fed beef fillet, roasted garlic puree, mushroom tart

- Merlot Ransom ''Mahurangi'' Merlot Blend 2006, Matakana

 

 

 

DESSERT:

 

- Astrid: glace a la rose accompagnee de framboises, de croquants aux amandes et d'un ruban de gelee de fruits rouges

- Arnaud: Brie, crackers, noisettes et confiture de figue

- Villa Maria ''Reserve'' Noble Riesling 2009, Marlborough

 

 

 

RESTAURANT LA BOURGOGNE, BUENOS AIRES, ARGENTINE, 15/09/2010 (Blog)

282 €    

- Amuse Bouche (Ceviche de Saint Jacques)

 

- Declinaison autour des Premiers Petits Pois

- Finca la Anita Sauvignon Blanc 2007, Mendoza

 

- Langoustines en Bouillon de Gingembre et Citronelle, Huile de Combawa

- Finca Domingo Torrontes 2009, Salta

 

- Filet de Rouget en Declinaison de Pommes Andines

- Tomero Chardonnay 2008, Mendoza

 

- Tourte de Gibiers, Emulsion de Champignons des Bois

- Barda Pinot noir 2009, Patagonia

 

- Cerf Pane aux Poivres rares, Gnocchis de Potiron et Sauce Grand Veneur

- DV catena Cabernet-Malbec 2007, Mendoza

 

- Selection de Fromages d'Argentine et de France

 

- Granite de The Chai

 

- Farandole de Desserts

- Luigi Bosca Gewürztraminer 2007, Mendoza

 

- Cafe - The

- Petits Fours

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