MASALA KRAFT, TAJ MAHAL HOTEL, BOMBAY 25/12/2009
118 €
APERO :
- jus de pasteque (Astrid)
- jus de sucre de canne (Arno)
BOISSONS :
- vin rouge indien Grower Vineyards " La Reserva" Cavernet Shiraz
MISE EN BOUCHE :
- chips d'epinards recouverts de yaourt sucre avec pomme de terre, grenade, riz grille
REPAS ARNO :
- entree : Tandoori pink salmon (steack of blush pink salmon spiked with bishops-weed cooked in the tandoor)
- plat principal : Khushk raan (whole leg ofa baby lamb immersed overnight in an inovated blend of spices, braised and grilled)
- dessert : Seb ki kheer (apple simmered in cardamon infuse milk)
- le tout accompagne d'un cheese naan
REPAS ASTRID : menu degustation, Regional cuisine Mumbai tiffin non veg
- Karwari jheenga (semolina crusted prawn)
- Malwari fish curry (coconut and tamarind fish curry)
- Kombdi chi curry (spicy chicken curry)
- Kohlapuri kheema (peppered lamb mince)
- Roti
- Varan Bhat (yellow lentil tempered with cumin seeds and asafoetida with steamed basmati rice)
- Basundi (sweetened reduced milk flavoured with nutmeg)
BO.LAN, BANGKOK, 02/02/2010
142 €
APERO :
- offert : jus de citronnelle et d'un autre fruit
- Astrid : jus de palme
- Arno : cocktail alcoolise maison a base de rhum et de citron
BOISSONS :
- vin rouge australien
BO.LAN BALANCE : menu degustation
- Ya dong Phaya Sue served with sour fruits (verre d'alccol de riz avec jus de melon jaune, servi avec 3 legumes differents crus a manger avec sel et epices )
- Bo.Lan Amuse Bouche : assiette avec 5 amuses bouches :
* salade de poisson epice
* gateau a la noix de coco avecdu poulet au coco
* sticky rice noir aveccrevettes sechees
* porc epice
- Yam ma kheu yao sai gung mea nam yang fai onn onn ( salad of salted baked Ayutthaya river prawn and grilled long aubergine)
- Hand-picked mud crab and fermented rice simmered in fresh coconut cream with lemongrass white turmeric and chili served with deep-fried pork and salted fish stuffed cabbage
- Pad sator (Stir-fried minced pork and prawn with sator bean)
- Geng deang fuck sai kra dtai Chaing mai (central-plain style red curry of rabbit and wintermelon)
- Nam keang tam jai leak ( Bo.Lan soup of your choice)
* Arno : soupe de poisson au lait de coco
* Astrid : soupe de palourdes
- Bo.Lan pre-dessert : verrine avec gelee de fruits dans un sirop
- Bo.Lan dessert du jour : 2 assiettes differentes avec petits fours
* Arno : gateau a la datte, mignardise a la cacahuete, fruit bizarre avecnoix de coco rapee dessus
* Astrid : Sirop de lait de coco, chips sales et longans
- Petits fours to accompany your cup of Bo.Lan blend : assortiment de meringues a la cacahuete, caramels. morceaux de mangues et de pommes roses, bonbons au tamarin enrobes de sel, bonbons de palme, biscuit a la cardamone
- Bo.Lan Blend : Chiang Mai tea with chamomiles, mint, ginger and honey
HUTONG RESTAURANT, HONG KONG, CHINE 16/03/2010
268 €
Michelin Star tasting Menu (blog)
APERO :
Kiwi passion (Arno) : vodka shaken with cointreau, combined with smashed kiwi fruit, homemade passion fruit, syrup and a dash of freshly squeezed orange juice
Lychee fabulous (Astrid) : rum shaken with muddled lychee, served tall with fresh pear juice, ginger syrup and a squeeze of fresh lemon
STARTER :
Fresh abalone and coriander salac scallop topped with pomelo segments green asparagus coated with white sesame
SEAFOOD :
Filled of spotted grouper tossed with crispy fermented bean
''Ma La'' Prawns fried with sichuan dried chili.
MEAT :
Crispy de-boned lamb ribs served with chinese pancakes
VEGETABLE :
Spicy minced pork with string bean and dried chili
DESSERT :
Crispy apple rolls with ginger ice cream served with red data dipping sauce
WINE :
- Zonin, Terre Palladiane, Chianti 07/08, Tuscany, Italy
- Woodstock, Cabernet Sauvignon 06, McLaren Vale, Australia
- Chateau Cruzeau, St Emilion Grand cru, Bordeaux, France
MOLLIES RESTAURANT, AUCKLAND, NOUVELLE ZELANDE, 10/04/2010
APERO:
- Flan de tomate recouvert de copeaux de boeuf seche
- Verrine de bisque de homard
- Cracker au Cheddar
- Astrid: Pyramid Valley ''Lebecca'' Riesling 2006, Marlborough
- Arnaud: Pinot Noir Herzog 2007, Marlborough
MISE EN BOUCHE:
- De de thon rouge cru
- Champagne rose Veuve Clicquot, Reims
ENTREES:
- Soupe du jour: Medaillon de Kingprawn sur veloute de poivron rouge fume
- Pyramid Valley ''Lebecca'' Riesling 2006, Marlborough
- Tempura Quail, cauliflower puree, wasabi aioli, radish, rhubarb
- Chardonnay Martinborough Vineyard 2008, Martinborough
- Sorbet citron vert et Cloudy Bay ''Pelorus'' 2005, Marlborough
PLATS:
- oven baked hapuka, puy lentils, cherry pickle, misso beurre blanc
- Pinot Noir Harwood hall 2008, Central Otago
- grain fed beef fillet, roasted garlic puree, mushroom tart
- Merlot Ransom ''Mahurangi'' Merlot Blend 2006, Matakana
DESSERT:
- Astrid: glace a la rose accompagnee de framboises, de croquants aux amandes et d'un ruban de gelee de fruits rouges
- Arnaud: Brie, crackers, noisettes et confiture de figue
- Villa Maria ''Reserve'' Noble Riesling 2009, Marlborough
RESTAURANT LA BOURGOGNE, BUENOS AIRES, ARGENTINE, 15/09/2010 (Blog)
282 €
- Amuse Bouche (Ceviche de Saint Jacques)
- Declinaison autour des Premiers Petits Pois
- Finca la Anita Sauvignon Blanc 2007, Mendoza
- Langoustines en Bouillon de Gingembre et Citronelle, Huile de Combawa
- Finca Domingo Torrontes 2009, Salta
- Filet de Rouget en Declinaison de Pommes Andines
- Tomero Chardonnay 2008, Mendoza
- Tourte de Gibiers, Emulsion de Champignons des Bois
- Barda Pinot noir 2009, Patagonia
- Cerf Pane aux Poivres rares, Gnocchis de Potiron et Sauce Grand Veneur
- DV catena Cabernet-Malbec 2007, Mendoza
- Selection de Fromages d'Argentine et de France
- Granite de The Chai
- Farandole de Desserts
- Luigi Bosca Gewürztraminer 2007, Mendoza
- Cafe - The
- Petits Fours